Sonus Motus

Cello Octet Amsterdam en de choreografen van LeineRoebana bundelen hun krachten om met dans, ruimtegebruik en beweging de luisterervaring te versterken en te veranderen. 

In de aanloop naar de Cello Biënnale toe keken wij tijdens de eerste doorloop mee en spraken met sopraan Elisabeth Hetherington en cellist van het Cello Octet Amsterdam: Rares Mihailescu. 

De voorstelling is geïnspireerd op de muziek uit het breukvlak van Renaissance en Barok. Zo wringt in Gesualdo’s composities traditionele polyfonie met de nieuwe expressie van de vroegbarok en schreven Luzzaschi en Strozzi muziek toen vrouwen in Europa voor het eerst zangeres mochten zijn. Componist Peter Vigh bouwt op deze muziek op zijn beurt een nieuwe klankwereld. Daar waar eeuwenoude muziek en splinternieuwe klanken elkaar ontmoeten, waar instrumenten en lichamen langs elkaar schuren, ontstaat ruimte voor het onverwachte.

Deze coproductie van LeineRoebana en Cello Octet Amsterdam met medewerking van de Cello Biënnale Amsterdam is op dinsdag 25 oktober om 17:00 uur te zien in Muziekgebouw aan 't IJ bestel hier je ticket.