Steun de Biënnale

Ben je enthousiast over de Cello Biënnale Amsterdam en vind je dat dit evenement eigenlijk niet meer is weg te denken? Help ons dan dit tien dagen durend cellofeest te realiseren. Word Vriend, doe een donatie of word lid van de Casalskring. Iedere bijdrage helpt!

Heb je een vraag, neem contact op met Michaël Neuburger (michael.neuburger@cellobiennale.nl). 

Algemene informatie over geven

De stichting Cello Biënnale Amsterdam heeft van de Belastingdienst de erkenning goed doel (ANBI) gekregen. Dankzij deze ANBI-status is je gift voor 125% aftrekbaar van de inkomstenbelasting: je mag je gift in je belastigaangifte verhogen met 25% tot 125%. Je geniet daardoor belastingvoordeel over een hoger bedrag dan de oorspronkelijke gift. Méér schenken kost dus minder omdat de overheid een stuk meebetaalt. De voordelen van de Geefwet gelden voor alle belastingplichtigen (particulieren en bedrijven) en zijn van toepassing op zowel eenmalige als periodieke schenkingen.

Een rekenvoorbeeld:

Als je voor de inkomstenbelasting in het 37,35% tarief valt en je geeft €250,- dan kost je gift je netto € 133,-. Als het hoogste belastingtarief (49,50%) op je van toepassing is dan kost de schenking u netto slechts €95,-. In de online rekenmodule kan je uitrekenen wat de fiscale voordelen voor jouw specifieke situatie zijn:

Rekenmodule