Internationale Celloklassen

De Cello Biënnale Amsterdam is een tien dagen durend internationaal muziekfestival rondom de cello. Met meer dan 100 evenementen in alle ruimtes van het Muziekgebouw aan ’t IJ en het Bimhuis is de Cello Biënnale Amsterdam de ontmoetingsplaats en bron van inspiratie voor cellisten en muziekliefhebbers uit de hele wereld. Voor cellostudenten is de Cello Biënnale Amsterdam een uniek evenement waar je in 10 dagen meer cellisten en repertoire kan kan horen, zien en onmoeten dan in 2 jaar in je eigen stad. Solisten en docenten van internationale conservatoria worden uitgenodigd om hun celloklassen mee te nemen naar de Cello Biënnale Amsterdam.

De Cello Biënnale wilt deze studenten aantrekkelijke voordelen bieden. Op deze pagina vind je meer informatie over de studentenkorting, betaalbare huisvesting (inclusief maaltijden), de studentenconcerten en de masterclasses van de vele aanwezige internationale solisten en pedagogen die aanwezig zijn. 

Studentenconcerten & Masterclasses

Studenten die meekomen met hun docent kunnen in overleg met de Cello Biënnale een concert geven van 50 minuten in het BIMHUIS of de Kleine Zaal.
Programma en datum worden bepaald in overleg met de docent.

In overleg met de docent kunnen ook 1 of 2 studenten geselecteerd worden om actief deel te nemen aan een van de twaalf Masterclasses van de vele aanwezige internationale solisten en pedagogen

Verblijven in Stayokay Amsterdam Oost

De Cello Biënnale biedt extra betaalbare kamers aan in Stayokay Amsterdam Oost, een zeer centraal gelegen hostel dichtbij het festival. Het is 15 minuten fietsen naar het Muziekgebouw en een stuk goedkoper dan andere nabijgelegen opties. Je deelt een twee- of vierpersoons kamer met eigen badkamer. De prijs is €55,- per nacht, inclusief ontbijt.

Website Stayokay

Opgeven

Alle internationale studenten kunnen zich opgeven voor betaalbare huisvesting en maaltijden door het onderstaande formulier voor 1 september 2024 in te vullen:

Aanmeldformulier

Elke celloklas heeft één contactpersoon, aangewezen door de docent.

De contactpersoon neemt contact op met Sander de Jong (festivalproducent Cello Biënnale) en voorziet de volgende informatie:

  • De namen van alle studenten die meekomen, zodat wij kunnen dubbelchecken of alle studenten zich hebben opgegeven via het formulier
  • Een programma voor het "Students around the World" concert (maximaal 50 minuten muziek)
  • De contactgegevens van de door de docent aangewezen deelnemers aan de masterclass en het stuk wat gespeeld zal worden tijdens de masterclass