Over de Cello Biënnale

De Cello Biënnale Amsterdam is een tien dagen durend internationaal muziekfestival rondom de cello. Met meer dan 100 evenementen in alle ruimtes van het Muziekgebouw aan ’t IJ en het Bimhuis is de Cello Biënnale Amsterdam de ontmoetingsplaats en bron van inspiratie voor cellisten en muziekliefhebbers uit de hele wereld.

Van ‘s morgens vroeg (Bach&Breakfast) tot de late avond (CELLOFEST) en diep in de nacht, klinkt in alle ruimtes van het Muziekgebouw en het BIMHUIS een divers programma: oude klassiekers, hedendaagse klassieke muziek, jazz, pop, rock, singer-songwriters, improvisatie, electro en muziek uit andere culturen.
Op het podium staan nationale en internationale topmusici, beroemde ensembles en grote orkesten. Elke editie zijn er oude bekenden en nieuwe gezichten en is er nieuw doorbrekend toptalent.

Festival 2024

Tien! 

In 2024 viert de Cello Biënnale Amsterdam haar tiende editie! Een jubileum dat in het teken staat van het cijfer tien. Samen kijken we terug naar negen edities vol onvergetelijk muzikale momenten die we tijdens de tiende edities nog eens dunnetjes overdoen. Normaal gesproken wordt cellisten niet gevraagd een programma te herhalen, maar tijdens deze tiende editie maken we een uitzondering. Want juist tijdens een jubileum mogen hoogtepunten van voorgaande festivals niet ontbreken. 

Ga met ons mee langs deze ‘trip down memory lane’ met geliefde oude en nieuwe melodieën, bijzondere uitvoeringen en natuurlijk vertrouwde ensembles, orkesten en 's werelds meest getalenteerde cellisten.

Archief

Kijk mee terug naar voorgaande edities.