Sonus Motus

Een choreografie van klanken
THE CELLO MOVES
di 25 okt 17:00
Grote Zaal
di 25 okt
17:00
In winkelmand

Programma

Met nieuwe composities van Peter Vigh en werken van Carlo Gesualdo, Luzzasco Luzzaschi en Barbara Strozzi.

Uitvoerenden

Cello Octet Amsterdam
Elisabeth Hetherington sopraan
Andrea Leine & Harijono Roebana Choreografie, muzikale dramaturgie 

Cello Octet Amsterdam en de choreografen van LeineRoebana bundelen hun krachten om met dans, ruimtegebruik en beweging de luisterervaring te versterken en te veranderen. In een integrale ervaring ondervindt het publiek hoe muziek verbonden is met de ruimte en hoe ze een expressie is van het lichaam.

De voorstelling is geïnspireerd op de muziek uit het breukvlak van Renaissance en Barok. Zo wringt in Gesualdo’s composities traditionele polyfonie met de nieuwe expressie van de vroegbarok en schreven Luzzaschi en Strozzi muziek toen vrouwen in Europa voor het eerst zangeres mochten zijn. Componist Peter Vigh bouwt op deze muziek op zijn beurt een nieuwe klankwereld. 

Daar waar eeuwenoude muziek en splinternieuwe klanken elkaar ontmoeten, waar instrumenten en lichamen langs elkaar schuren, ontstaat ruimte voor het onverwachte.

 

Sonus Motus is een coproductie van LeineRoebana en Cello Octet Amsterdam met medewerking van de Cello Biënnale Amsterdam.

Gerelateerde musici

Elisabeth Hetherington

Sopraan

Andrea Leine & Harijono Roebana

Choreografie en muzikale dramaturgie

Cello Octet Amsterdam

Alistair Sung, Claire Bleumer, Esther Torrenga, Genevieve Verhage, Rares Mihailescu, René van Munster, Sanne Bijker en Sanne van der Horst - cello

LeineRoebana

Aika Goto, Kris Mohammed Adem, Andrea Pisano, Timon De Ridder en Beneditta Crispiniano - dans Andrea Leine en Harijono Roebana - artistieke leiding en choreografie