Internationale Celloklassen

De Cello Biënnale Amsterdam is een tien dagen durend internationaal muziekfestival rondom de cello. Met meer dan 100 evenementen in alle ruimtes van het Muziekgebouw aan ’t IJ en het Bimhuis is de Cello Biënnale Amsterdam de ontmoetingsplaats en bron van inspiratie voor cellisten en muziekliefhebbers uit de hele wereld. Voor cellostudenten is de Cello Biënnale Amsterdam een uniek evenement waar je in 10 dagen meer cellisten en repertoire kan kan horen, zien en onmoeten dan in 2 jaar in je eigen stad. Solisten en docenten van internationale conservatoria worden uitgenodigd om hun celloklassen mee te nemen naar de Cello Biënnale Amsterdam.

De Cello Biënnale wilt deze studenten aantrekkelijke voordelen bieden. Op deze pagina vind je meer informatie over de studentenkorting, betaalbare huisvesting (inclusief maaltijden), de studentenconcerten en de masterclasses van de vele aanwezige internationale solisten en pedagogen die aanwezig zijn. 

Concertkaarten

Conservatoriumstudenten kunnen kaarten kopen voor een sterk gereduceerd tarief (de kinderconcerten uitgezonderd). Studentenkaartjes kosten slechts €7,50 of €12,50. Ga naar het programma, selecteer de concerten die je wilt bezoeken en selecteer bij het afrekenen de studentenkorting. 

Daarnaast bieden we de internationale studenten gratis vouchers aan voor lunch en diner, en goedkope overnachtingsmogelijkheden. 

Studentenconcerten & Masterclasses

Studenten die meekomen met hun docent kunnen in overleg met de Cello Biënnale een concert geven van 50 minuten in het BIMHUIS of de Kleine Zaal.
Programma en datum worden bepaald in overleg met de docent.

In overleg met de docent kunnen ook 1 of 2 studenten geselecteerd worden om actief deel te nemen aan een van de twaalf Masterclasses van de vele aanwezige internationale solisten en pedagogen

Verblijven in ClinkNOORD

De Cello Biënnale biedt extra betaalbare kamers aan in ClinkNOORD, een zeer centraal gelegen hostel vlakbij Amsterdam Centraal. Het is 18 minuten lopen naar het Muziekgebouw - inclusief de pont - en een stuk goedkoper dan andere nabijgelegen opties. Je deelt een twee- of vierpersoons kamer met eigen badkamer. De prijs is €50,- per nacht, inclusief ontbijt en vouchers voor lunch en diner op de festivallocatie.

Ervaar ClinkNOORD

Opgeven

Alle internationale studenten kunnen zich opgeven voor betaalbare huisvesting en maaltijden door het onderstaande formulier voor 1 september 2022 in te vullen:

Aanmeldformulier 

Elke celloklas heeft 1 contactpersoon, aangewezen door de docent.

De vertegenwoordiger neemt contact op met Hidde Bekkers (producent Cello Biënnale) en van de volgende informatie voorzien:

  • De namen van alle studenten die meekomen, zodat we kunnen dubbelchecken of alle studenten zich hebben opgegegeven via het formulier
  • Een programma voor het "Students around the World" concert (maximaal 50 minuten muziek)
  • Contactgegevens van de deelnemers aan de masterclass die door de docent zijn voorgedragen en het stuk wat hij of zij zal gaan spelen tijdens de masterclass