Cello Octet Amsterdam

Cello Octet Amsterdam is een vaste gast vanaf de eerste Cello Biënnale in 2006. Cello Octet Amsterdam is een avontuurlijk collectief van cellisten dat staat voor nieuwe muziek en interdisciplinaire voorstellingen. In de hedendaagse muziekwereld is het Octet een begrip geworden, onder andere door samenwerkingen met componisten als Philip Glass, Sofia Gubaidulina, Arvo Pärt, Theo Loevendie, Mauricio Kagel, Michael Gordon en Kate Moore. Arvo Pärt zei na de première van zijn eerste stuk voor het Octet: “Het Octet is goud waard, ik heb dit ensemble 10 jaar te laat ontdekt.”

De cellisten manifesteren zich als een hecht kamermuziekensemble van wereldklasse, maar ook als baanbrekende performers in voorstellingen als Cellokrijgers, of als rockband in Sgt. Pepper’s Lonely Cello Band.

Vanuit de overtuiging dat musici midden in de samenleving staan en de verantwoordelijkheid hebben om bij te dragen aan maatschappelijke discussies, gaat het Octet regelmatig bijzondere samenwerkingen aan met componisten, theatermakers, choreografen en maatschappelijke organisaties. Zo gingen de voorstellingen Instant Happiness en Instant Love (co-productie met Via Berlin) over actuele onderwerpen zoals de consumptiemaatschappij en mensenhandel, en richt het Octet zich recentelijk op thema’s als diversiteit en migratie. Samen met de Cello Biënnale ontwikkelde het Cello Octet het educatieproject ‘de Bestorming’.

Alistair Sung, Claire Bleumer, Esther Torrenga, Genevieve Verhage, Rares Mihailescu, René van Munster, Sanne Bijker en Sanne van der Horst - cello

Speelt in

 • TIEN!

  Nicolas Altstaedt, Annie Tångberg, Emile Visser, Pieter Wispelwey, Stefano Bruno, Nesrine, Chieko Donker Duyvis
  do 31 okt 20:15 - 22:15
  Openingsconcert van de 10e Cello Biënnale Amsterdam
  Grote Zaal
  do 31 okt
  20:15 - 22:15
  Wachtlijst via Muziekgebouw
 • De Grote Sollima Show

  Giovanni Sollima, Ivan Karizna, Boris Andrianov, Kirstina Blaumane
  wo 6 nov 17:00 - 18:00
  Violoncelles Vibrez!
  Grote Zaal
  wo 6 nov
  17:00 - 18:00
  In winkelmand
  • za 9 nov
   11:30 - 12:30
   BIMHUIS
  • za 9 nov
   14:00 - 14:50
   BIMHUIS