Nachtconcert

Maya Fridman en Alexander Knaifel
vr 21 okt 23:59
Grote Zaal
vr 21 okt
23:59
In winkelmand

Programma

Alexander Knaifel Comforter: Prayer to the Holy Spirit, Lamento, Psalm 51, O Heavenly King

Uitvoerenden

Maya Fridman cello
Cello Octet Amsterdam
Noam Ben-Jacov installatie

Klokslag middernacht zitten Maya Fridman en het Cello Octet Amsterdam in het midden van de zaal klaar en wordt het publiek, in een cirkel om hen heen, meegenomen in een meditatief en spiritueel programma met nieuwe en bewerkte muziek van Alexander Knaifel. De installatie van beeldend kunstenaar Noam Ben-Jacov zal deze spirituele ervaring versterken.

De Russische componist Alexander Knaifel studeerde cello bij Mstislav Rostropovitsj maar na een zenuwaandoening legde hij zich toe op het componeren. Sinds de jaren negentig staat hij bekend om muziek die voorkomt uit religieuze, esoterische en filosofische thema’s.

Maya Fridman, Nederlands meest avontuurlijke celliste, raakte jaren geleden in de ban van Knaifel. Ze zocht hem enkele keren op in St. Petersburg en vroeg hem een aantal van zijn bestaande composities voor cello en cello-ensemble te bewerken.

Gerelateerde musici

Maya Fridman

Cello

Cello Octet Amsterdam

Alistair Sung, Claire Bleumer, Esther Torrenga, Genevieve Verhage, Rares Mihailescu, René van Munster, Sanne Bijker en Sanne van der Horst - cello

Noam Ben-Jacov

Installatie