TIEN!

Nicolas Altstaedt, Annie Tångberg, Emile Visser, Pieter Wispelwey, Stefano Bruno, Nesrine, Chieko Donker Duyvis
do 31 okt 20:15 - 22:15
Grote Zaal
do 31 okt
20:15 - 22:15
Wachtlijst via Muziekgebouw

Openingsconcert van de 10e Cello Biënnale Amsterdam 

Credits

Nicolas Altstaedt cello
Annie Tångberg cello
Emile Visser cello
Pieter Wispelwey cello
Stefano Bruno cello
Nesrine cello 
Chieko Donker Duyvis cello
Thomas Dunford luit
Kris Berry zang
Mark Haanstra contrabas
Cello Octet Amsterdam: Alistair Sung, Claire Bleumer, Esther Torrenga, Geneviève Verhage, Rares Mihailescu, René van Munster, Sanne Bijker en Sanne van der Horst cello
Nederlands Blazers Ensemble

De jubileumeditie van de Cello Biënnale staat in het teken van onvergetelijke muzikale momenten uit eerdere edities die we deze tiende editie nog een keer dunnetjes overdoen. Met bekende solisten zoals Nicolas Altstaedt en Pieter Wispelwey en jonge talenten Chieko Donker Duyvis en Stefano Bruno kijken we tijdens het openingsconcert alvast vooruit. Wat kunnen we dit festival verwachten en welke parels voegen we toe aan de Biënnale canon?

Het Cello Octet Amsterdam, dat op alle Biënnales aanwezig was, laat met composities van Arvo Pärt en Theo Loevendie uit eerdere edities horen waarom ze het langst bestaande cello-octet in de wereld zijn. Nesrine en Chieko Donker Duyvis spelen de hoofdrol bij het Nederlands Blazers Ensemble, dat aangevuld wordt met andere gestreken snaarinstrumenten uit alle windstreken.

De soul van zangeres Kris Berry wordt ingebed in de diepe trio-sound van cellisten Annie Tångberg en Emile Visser én bassist Mark Haanstra. Pieter Wispelwey en zijn leerling Stefano Bruno, winnaar van het Nationaal Cello Concours in 2022, vermaken zich met speelse celloduetten van Reinhold Glière. Na het Prinsengrachtconcert 2022 zijn Nicolas Altstaedt en luitist Thomas Dunford weer als duo te horen in Amsterdam.