Harriet Krijgh speelt Schumanns Celloconcert

Nederlands Kamerorkest, Harriet Krijgh en Roberto González-Monjas
Cellotips
vr 13 okt - ma 16 okt
Meerdere locaties
vr 13 okt
-
ma 16 okt
Geweest

Programma

Purcell Funeral Sentences
Schumann Celloconcert
Purcell/ Benjamin Three Consorts (Nederlandse première)
Beethoven Symfonie nr. 5

Musici

Harriet Krijgh, cello
Nederlands Kamerorkest
Roberto González-Monjas, dirigent

De veelgevraagde Spaanse dirigent en violist Roberto González-Monjas maakt zijn debuut bij het Nederlands Kamerorkest met Beethovens indrukwekkende Symfonie nr. 5 en het Celloconcert van Schumann. Solist is de succesvolle Nederlandse cellist Harriet Krijgh.


Harriet Krijgh speelt Schumanns Celloconcert
Harriet Krijgh, prijswinnaar van onder andere de Cello Biënnale Amsterdam, speelt Schumanns geliefde Celloconcert. Echtgenote Clara Schumann prees het werk om ‘de romantiek, de schwung, de frisheid en de humor’. De solopartij is verweven met het orkest en virtuositeit is ondergeschikt aan muzikale zeggingskracht en intimiteit. Opvallend is ook het duet voor twee cello’s in het langzame middendeel.


Roberto González-Monjas met Beethovens Symfonie nr. 5
Roberto González-Monjas was jarenlang soloviolist en concertmeester bij diverse orkesten en sinds enkele jaren maakt hij een flitsende carrière als dirigent. Hij is onder andere chef-dirigent van het Zweedse Dalasinfoniettan en het Zwitserse Musikkollegium Winterthur en is vaste gastdirigent van het Belgian National Orchestra. González-Monjas maakt zijn debuut bij het Nederlands Kamerorkest met Beethovens wereldberoemde Symfonie nr. 5 en twee bijzondere arrangementen van Purcells consortmuziek, uitgevoerd door zangers van Cappella Amsterdam.

Onderdeel van