Leonard Elschenbroich

Cello

Leonard Elschenbroich (Frankfurt, 1985) kreeg op tienjarige leeftijd een beurs om te studeren aan de Yehudi Menuhin School in Londen. Vervolgens studeerde hij bij Frans Helmerson aan de Hochschule für Musik Köln.

Elschenbroich ontving de Leonard Bernstein Award tijdens het openingsconcert van het Schleswig-Holstein Festival 2009, na zijn uitvoering van het Brahms Dubbelconcert met Anne-Sophie Mutter onder leiding van Christoph Eschenbach. Sindsdien wordt hij geprezen als een van de belangrijkste en meest charismatische cellisten van zijn generatie.

In 2012 was hij medeoprichter van het Orquesta Filarmonica de Bolivia, het eerste orkest dat een Mahler-symfonie uitvoerde in de geschiedenis van het land. Elschenbroich keert regelmatig terug naar Bolivia om educatieve projecten te leiden en het orkest te ontwikkelen. Dit was de reden voor Elschenbroich om het dirigentschap te verkennen bij verschillende orkesten. Zo dirigeerde hij onlangs het Residentie Orkest, dat een nieuw celloconcert van Joël Bons in première bracht, met Lidy Blijdorp op cello.

Hij bespeelt een cello van Matteo Goffriller 'Ex-Leonard Rose-Ex-Alfredo Piatti' (Venetië, 1693), in particulier bruikleen.

 

 

Speelt in