Amsterdam Sinfonietta

Orkest

Amsterdam Sinfonietta werd in 1988 opgericht met Lev Markiz als eerste artistiek leider. Candida Thompson is sinds 1995 als concertmeester verbonden aan Amsterdam Sinfonietta, sinds 2003 is ze tevens artistiek leider van het orkest. In de afgelopen decennia is Amsterdam Sinfonietta uitgegroeid tot een vaste bespeler van de Europese concertzalen en festivals.  

Kenmerkend voor Amsterdam Sinfonietta is de innovatieve programmering. Naast het gevestigde strijkersrepertoire brengt het orkest originele en spannende combinaties van muziekwerken, verbindt oude en nieuwe muziek, bekend en onbekend repertoire. Het orkest geeft opdrachten voor composities en arrangementen. Het gaat onverwachte samenwerkingen aan en voert het grensverleggende programma’s uit, met onder andere film, dans, theater. 

Amsterdam Sinfonietta bracht vele cd’s uit, waaronder de comlete strijkerssymfonieën van Felix Mendelssohn bij BIS en bij het huislabel Channel Classics  sinds 2004 14 cd’s , waaronder The Mahler Album, The Argentinian Album en meest recent Lento Religioso, een verzameling korte bewerkingen voor strijkorkest. Ook nam het orkest op voor de labels ECM, Sony Classical en Deutsche Grammophon. De eerste klassieke muziekfilm Strings ging in maart 2020 in première, gevolgd door releases van de films Misirlou (traditional), Atashgah (Jacobsen) en Tango (Piazzolla). 

 

 

Speelt in

 • Grenzeloze Klanken

  Ketevan Roinishvili, Ivan Monighetti, Nicolas Altstaedt, Amsterdam Sinfonietta
  wo 6 nov 20:15 - 22:15
  Muziek uit Georgië, Azerbeidzjan, Armenië en Turkije
  Grote Zaal
  wo 6 nov
  20:15 - 22:15
  In winkelmand