Orkest van de 18e Eeuw

Orkest

Het Orkest van de 18e Eeuw werd in 1981 door Frans Brüggen, Lucy van Dael en een aantal vrienden opgericht. Het orkest bestaat uit circa 50 leden uit de gehele wereld, 20 nationaliteiten. Zes of meer keer per jaar komt het orkest bijeen voor internationale tournees. De musici, individueel bekend als specialisten op het gebied van de achttiende en vroeg-negentiende-eeuwse muziek, spelen op authentieke instrumenten of kopieën. 

Het uitgebreide repertoire met werken van onder meer Purcell, Bach, Rameau, Haydn, Mozart, Beethoven, Schubert, Mendelssohn en Chopin werd aanvankelijk uitgebracht op CD door Philips Classics, nu op Glossa/The Grand Tour. Veel van deze opnamen kregen internationale prijzen. 

In augustus 2014 moest het orkest afscheid nemen van Frans Brüggen. Door zijn overlijden kwam aan de samenwerking van het orkest en zijn founding father een einde. De orkestleden hebben besloten om de traditie van zes of meer tournees per jaar te continueren met gasten en gastdirigenten. 

Het concert tijdens de Cello Biënnale Amsterdam op 29 oktober is tevens het afscheid van hun onvolprezen manager vanaf het begin Sieuwert Verster. 

Speelt in

 • Déjà vu met Jean-Guihen Queyras

  Jean-Guihen Queyras, Orkest van de 18e eeuw
  za 9 nov 14:00 - 15:00
  Beethoven’s Tripelconcert en een onvergetelijke Haydn
  Grote Zaal
  za 9 nov
  14:00 - 15:00
  In winkelmand