Alert
Open menu
twitter facebook facebook email English
Naar links
Naar rechts
Image
Foto's
Bekijk een selectie van de ruim 4500 foto's die tijdens de Cello Biënnale 2016 zijn gemaakt! (klik hier).
Image
Video
Ga mee terug in de tijd en bekijk de 9 dagreportages van Biënnale TV met reporters Beitske de Jong en Nander Cirkel (klik hier).
Image
Doneren
Wilt u de Biënnale mede mogelijk maken? Dan kunt u vanaf nu direct online een donatie doen d.m.v. iDeal of Creditcard (klik hier). We kunnen uw bijdragen heel goed gebruiken!
Hello Cello heeft succes!

Hello Cello heeft succes!

01-06-2017 Hello Cello is het educatieve programma van de Cello Biënnale. Hello Cello promoot klassieke muziek en de cello op onder andere basisscholen. Het project De Bestorming is daarvan een belangrijk onderdeel. Voorafgaand aan het festival worden in Amsterdam basisscholen ‘bestormd’ door de acht cellisten van Cello8ctet Amsterdam. Een dag lang staat de hele school in het teken van de cello en tijdens de Biënnale komen de kinderen vervolgens naar het Muziekgebouw om een concert van het Cello8ctet mee te maken.
In 2016 werd onder andere basisschool De Regenboog bestormd en dat blijkt groot effect te hebben gehad.
Nieuwe video

Nieuwe video

29-05-2017 Tijdens de afgelopen Biënnale is er veel beeld en geluid vastgelegd. Bekijk en beluister nu de video van het Agnus Dei uit het Requiem van Gabriel Fauré, in een bewerking van Jacobus den Herder voor koor (Cappella Amsterdam o.l.v. Daniel Reuss) en 10 cellisten, vlnr. Nicolas Altstaedt, Larissa Groeneveld, Martti Rousi, Timora Rosler, Bruno Philippe, Aurélien Pascal, Jeroen den Herder Jelena Očić, Monika Leskovar en Gregor Horsch.

Tweede druk 'Vier Variaties voor cello'

Tweede druk 'Vier Variaties voor cello'

25-05-2017 Jan Brokken, Marente de Moor, Ilja Leonard Pfeijffer en Annelies Verbeke schreven op verzoek van de Cello Biënnale ieder een verhaal rondom de cello, verzameld in de bundelVier variaties voor cello. De eerste druk is uitverkocht en inmiddels is er een tweede druk verschenen. De bundel is te verkrijgen bij de betere boekenwinkel en online via Bol.com (bestel hier).

Bekijk ons nieuwsoverzicht

Hoofdbegunstigers

Subsidiënt

Fondsen

Partners

Sponsoren

Mediapartners