Alert
Open menu
twitter facebook facebook email English
Naar links
Naar rechts
Image
Foto's
Bekijk een selectie van de ruim 4500 foto's die tijdens de Cello Biënnale 2016 zijn gemaakt! (klik hier).
Image
Video
Ga mee terug in de tijd en bekijk de 9 dagreportages van Biënnale TV met reporters Beitske de Jong en Nander Cirkel (klik hier).
Image
Doneren
Wilt u de Biënnale mede mogelijk maken? Dan kunt u vanaf nu direct online een donatie doen d.m.v. iDeal of Creditcard (klik hier). We kunnen uw bijdragen heel goed gebruiken!
 In 2018 is er weer een Cello Biënnale!

In 2018 is er weer een Cello Biënnale!

02-10-2017

Volgend jaar van 18 t/m 27 oktober 2018 is Amsterdam weer het centrum van de internationale cellowereld: dan barsten Muziekgebouw en Bimhuis tien dagen lang uit hun voegen tijdens de 7e Cello Biënnale Amsterdam!

Hoe bijzonder gaat deze Biënnale worden? Wat wordt het festivalthema, welke bekende en onbekende grootheden komen naar Amsterdam? Welke orkesten en ensembles zijn er en wat gaan ze spelen? Wat zijn de special acts en de nieuwe initiatieven?

De Sneak Preview op 10 NOVEMBER gaat er veel van verklappen.

Winnaar Koningin Elisabethwedstrijd naar Cello Biënnale 2018

Winnaar Koningin Elisabethwedstrijd naar Cello Biënnale 2018

28-08-2017 Voor het eerst was de befaamde Koningin Elisabethwedstrijd een celloconcours. Ruim 200 inschrijvingen uit de hele wereld, 70 geselecteerde deelnemers en 12 finalisten die allemaal een celloconcert naar keuze uitvoerden. 'De Wedstrijd’ werd gewonnen door de Fransman Victor Julien-Laferrière (27). 
Victor komt naar de Cello Biënnale om op 19 oktober 2018 met het Nederlands Philharmonisch Orkest het concert der concerten te spelen, het celloconcert van Dvořák
Nog weer een pareltje

Nog weer een pareltje

26-08-2017 De gebroeders Henk en Jan-Bastiaan Neven lieten samen met pianist Thomas Beijer tijdens de afgelopen Cello Biënnale dit heerlijke wiegenlied van Michail Glinka horen.

Bekijk ons nieuwsoverzicht

Hoofdbegunstigers

Subsidiënt

Fondsen

Partners

Sponsoren

Mediapartners