Het benefietconcert voor Musicians Without Borders op 10 februari eindigde heel speciaal voor Johan Dorrestein, zakelijk directeur van de Cello Biënnale Amsterdam. In Splendor Amsterdam ontving hij van de burgemeester van Soest Rob Metz een Koninklijke onderscheiding en werd daarmee benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Een benoeming in de orde wordt verleend wegens bijzondere verdiensten jegens de samenleving. Een eerbetoon aan Johan voor zijn grote cultureel-maatschappelijke betrokkenheid in de afgelopen 40 jaar.

Burgemeester Rob Metz : “Johan Dorrestein is dit seizoen 40 jaar actief in de culturele sector, met name op het vlak van de podiumkunsten. Hij startte als klassiek gitarist bij het Amsterdams Gitaar Trio. Vanaf het begin van zijn carrière toonde hij een grote cultureel-maatschappelijke betrokkenheid. In de loop van de jaren heeft hij als musicus, zakelijk directeur, bestuurder en raadgever zijn brede palet van talenten en kwaliteiten op zeer ruimhartige wijze ingezet voor de samenleving. Naast zijn eigen bijdragen vanuit formele functies bij culturele instellingen staat hij ook ruim vier decennia vele individuele musici, ensembles en initiatieven onbezoldigd bij voor kortere of langere perioden. Hij wordt gezien als een cultureel-maatschappelijke verbinder met een diepgewortelde betrokkenheid bij de medemens en sociale thema’s in de samenleving.”

Het benefietconcert voor Musicians Without Borders in Splendor werd georganiseerd in samenwerking met Art connects People, Splendor, Marco Polo, Nederlands Blazers Ensemble en de Cello Biënnale Amsterdam.