Op 22 september gaat de nieuwe soundtrack voor de filmklassieker Dr. Jekyll & Mr. Hyde (US 1920)  in première tijdens het Cello & Film minifestival in Eye Filmmuseum. De muziek bij deze stille film, gecomponeerd door Florian Magnus Maier voor vier cello’s en elektronica, wordt live uitgevoerd door Cellokwartet Ferschtman (Dmitry Ferschtman, Larissa Groeneveld, Kete Roinishvili en Emile Visser). In deze klassieker is Dr. Jekyll, gerespecteerd chirurg in Victoriaans Londen, gefascineerd geraakt door de dualiteit van de mens, met fatale gevolgen.

 

Met behulp van een chemische formule slaagt Dr. Jekyll erin goede van kwade karaktereigenschappen te scheiden – en ontdekt als ‘Mr. Hyde’ zijn duistere kant. Het experiment lijkt geslaagd, tot het boosaardige alter ego steeds meer de overhand krijgt.

John Barrymore, gevierd Shakespeare vertolker in de jaren 20 in de Verenigde Staten, schittert als de merkwaardige dokter die grasduint in het onbekende en de donkere kant van zijn natuur niet meer de baas kan. Zijn transformatie van Dr. Jekyll naar Mr. Hyde is, uitgevoerd zonder hulp van make-up of trucage, één van de sterkste acteerprestaties uit het griezelgenre.

Klik hier voor tickets.