The Cello Takes Over!

‘Alles klinkt mooier …..op een cello!’
Die slogan gaat natuurlijk niet op, maar zeker is veel muziek die eigenlijk voor andere instrumenten werd geschreven net zo mooi klinkt op een cello, en misschien wel mooier.  Deze Cello Biënnale gaat over het fenomeen ‘bewerkingen’ en laat ze in alle soorten horen tijdens de volgende Cello Biënnale van 22 t/m 31 oktober 2020!

De cello gaat zingen, vermomt zich als zanger of zangeres, als viool, altviool, klarinet, saxofoon of elektrische gitaar en speelt muziek – bekend en onbekend – die nooit voor cello werd gecomponeerd, maar daar geweldig op klinkt: The Cello Takes Over!

Mozart’s Sinfonia Concertante voor viool en cello, Bartók’s altvioolconcert uitgevoerd door Jean-Guihen Queyras,
het beroemde Adagietto uit de 5e Mahler Symfonie door de 12 cellisten van het Koninklijk Concertgebouw Orkest, Purcell, Schubert, Ravel, Chopin… Van Brahms tot Beatles, van Chopin tot Snarky Puppy; alles wordt aangepakt!
Het wordt echt feest als de cello Caraïbische, Zuid-Amerikaanse gitaar- en orkestmuziek en Noord-Amerikaanse pop gaat spelen! En wat te denken van Sgt. Pepper’s – misschien wel het beste popalbum aller tijden – op acht cello’s …en nog veel meer!

Op 27 augustus 2020 maken wij het hele programma bekend en gaat de kaartverkoop van start!

Luister intussen hier naar de originele nummers, en kom in oktober luisteren naar wat de cello daarmee doet op de Biënnale!