Gevolgen coronaciris Cello Biënnale Amsterdam

Update 2 juni 2020

In dit bericht informeren wij u over de gevolgen van de coronacrisis voor de Cello Biënnale Amsterdam.

De ontwikkelingen rond corona hebben zich de afgelopen weken in rap tempo opgevolgd. Op 1 juli hakken we de knoop door en besluiten we definitief of ons festival door kan gaan of niet.

We hebben de koers ingezet om de Biënnale door te laten gaan in een zo volledig mogelijke variant. Door de anderhalvemeterregel kan er dit jaar echter minder publiek aanwezig zijn dan gebruikelijk. We kunnen daarom minder toegangskaarten aanbieden, en dat betekent natuurlijk veel minder publieksinkomsten.

Daarom hebben wij onze begunstigers gevraagd om ons te helpen in deze zware tijden voor de culturele sector. We durven het aan om het festival op te tuigen, maar we hebben deze extra steun nodig om dit ook financieel te kunnen bolwerken.

Het goede nieuws is dat NPO Radio 4 heeft toegezegd alle concerten straks te zullen opnemen en uitzenden. Daarmee zijn de concerten niet alleen toegankelijk voor het kleine publiek dat live aanwezig mag zijn, maar kan iedereen thuis ook meegenieten. Dit is een enorme opsteker en voor ons doorslaggevend om er volledig voor te gaan!

Tot 1 juli blijft het dus nog even spannend en werken wij achter de schermen verder aan het vormgeven van het festival zoals u dat van ons gewend bent, en houden wij tegelijk rekening met alle variabelen die deze tijd met zich mee brengt. Hierover vertellen festivaldirecteuren Maarten en Johan uitgebreid in de tweede aflevering van onze podcast.

Hoe gaan we nu verder?

  1. Op 1 juli geven wij definitief antwoord op de Cello Biënnale van 2020 door kan gaan.
  2. Op onze podcast kunt u in detail horen wat wij achter de schermen doen.
  3. Als het festival doorgaat, neemt NPO Radio 4 alle concerten op, waardoor u deze ook online bij zal kunnen wonen.
  4. We houden u in de tussentijd via nieuwsbrieven, website en social media op de hoogte van zowel de voorbereidingen van de komende Cello Biënnale als van de eventuele gevolgen voor het programma vanwege de coronamaatregelen.

We zetten alles in het werk om straks, als de lichten weer op groen staan, een prachtige festival te kunnen presenteren en u in alle gezondheid te mogen begroeten op de achtste editie van de Cello Biënnale Amsterdam