De Cello Biënnale is begonnen en iedereen mag het weten! Paul Witteman kondigde het al aan in de uitzending van Podium Witteman op 21 oktober. Tien cellisten o.l.v. de wereldberoemde cellist Giovanni Sollima geven maandag 22 oktober twee pop-up concerten in Amsterdam. Om 16 uur zijn de cellisten te horen in de centrale hal van Amsterdam Centraal. Na het concert pakken de musici de Noord/Zuidlijn en geven zij om 17 uur een tweede concert in de verdeelhal van metrostation Vijzelgracht. Omdat het station in het teken staat van Ramses Shaffy spelen de cellisten een bijzondere uitvoering van de Shaffy cantate.

Het ensemble van tien cellisten staat onder leiding van Giovanni Sollima en bestaat uit musici van het Nederlands Philharmonisch Orkest en studenten van Academia Nazionale di Santa Cecilia uit Rome en het Orquestra Simfònica de Barcelona. De Europese orkesten werken samen in een project van het Nederlands Philharmonisch Orkest onder de noemer Music Up Close Network op het gebied van nieuwe composities, talentontwikkeling en educatie

Ramses Shaffy schreef de Shaffy cantate in 1965 voor het theatergezelschap Shaffy Chantant, bestaande uit Ramses Shaffy, Liesbeth List, Loesje Hamel, Polo de Haas en Joop Admiraal. Het lied, dat feitelijk bestaat uit een herhaling van ‘Ho he ho lalala’, was tot 2014 nog te vinden in de Top 2000. Componist Thomas Beijer maakte speciaal voor de tien cellisten een arrangement van het aanstekelijke nummer.

Pop-up concerten Cello Biënnale
ma 22 oktober 2018

16.00 u
Centrale hal Amsterdam Centraal

17.00 u
Verdeelhal metrostation Vijzelgracht (Noord/Zuidlijn)