Chiara Trentin

Cello

Chiara Trentin is een Italiaanse cellist en componist. In 2015 studeerde ze cum laude af aan de Mannheim Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst bij Michael Flaksman, waarna ze zowel cello als compositie studeerde bij Giovanni Sollima aan de Fondazione Romanini in Brescia. Ook kreeg ze compositie- en improvisatielessen van Eugene Friesen en Ernst Reijseger.

Chiara Trentin speelt regelmatig in Italië (Ravenna Festival, Lucca Festival, Mantova Kamermuziek Festival) en daarbuiten (Duitsland, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk) in bands en ensembles. Als solist maakt ze vaak gebruik van electronics, waaronder een zes-snarige elektrische cello. 

Haar compositiestijl is sterk beïnvloed door het minimalisme en de Westerse traditie en ze experimenteert regelmatig met harmonizers en zelfgebouwde apparaten. In 2019 maakte ze haar eerste soloalbum, welke is voortgekomen uit een ontwikkelingstraject bij Giovanni Sollima en mogelijk is gemaakt door het prijzengeld van de Anner Bijlsma Award. 

Speelt in