Marc Coppey

Cello

Marc Coppey (Straatsburg, 1969) studeerde aan de Conservatoire de Strasbourg, Conservatoire National Supérieur de Paris en de Univeristy of Indiana in Bloomington. Al op 18-jarige leeftijd won hij de Eerste Prijs tijdens de Leipzig Bach Competition in 1988. Na uitnodigingen van Sir Yehudi Menuhin en Mstislav Rostropovitsj kreeg zijn internationale solocarrière al snel vorm. 

Ook als kamermusicus is hij zeer actief. Zo was hij onder andere de cellist van het Ysaÿe Quartet. Naast de klassieke werken speelt Marc Coppey veel moderne muziek. Veel componisten droegen werken aan hem op en hij geeft regelmatig wereldpremières van nieuwe concerten.

Marc Coppey geeft op dit moment les aan de Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris en geeft regelmatig masterclasses. Daarnaast is hij artistiek leider van het ‘Musicales de Colmar’ kamermuziekfestival en van de Zagreb Soloists. In 2021 was hij Artist in residence bij de Orquestra Sinfónica do Porto Casa da Música. Hij bespeelt een cello van Matteo Goffriller (Venetië, 1711). 

Speelt in