Nederlandse Bachvereniging

De Nederlandse Bachvereniging is een toonaangevend vocaal-instrumentaal ensemble van internationale betekenis. De Bachvereniging is opgericht in 1921 om Bachs Matthäus-Passion uit te voeren in de Grote Kerk in Naarden; de afgelopen eeuw is het ensemble uitgegroeid tot een professionele groep spelers, zangers en doorgevers van het werk van Bach en zijn tijd- en geestgenoten. De musici spelen op historische instrumenten en worden gedreven door nieuwsgierigheid en speelplezier. 

Onder de artistieke leiding van Shunske Sato laat het ensemble, tijdens de Cello Biënnale in kleine bezetting en zonder koor, de veelkleurigheid van Bach én van de Nederlandse Bachvereniging horen. Daarnaast kan iedere muziekliefhebber via YouTube gratis genieten van alle werken die de Bachvereniging opneemt voor All of Bach.  

Via het Young Bach Fellowship leidt de Bachvereniging  barokmusici van de toekomst op en coacht amateurmusici in de regio Utrecht en via hun educatieprogramma brengen zij middelbare scholieren in aanraking met de fascinerende wereld achter de noten van Bach. Samen met de Cello Biënnale organiseerde de Nederlandse Bachvereniging een talentontwikkelingstraject voor jonge cellisten tot 18 jaar. Het resultaat is te horen op woensdag 26 oktober, 12.30 in het BIMHUIS.

 

 

Speelt in