Bruno Fontaine

Piano

Bruno Fontaine is concertpianist, dirigent, arrangeur en componist, een veelzijdig kunstenaar die de wijdse blik van eenentwintigste-eeuwse kunstenaars belichaamt. Bruno Fontaine, geboren in Épinal, begon op vierjarige leeftijd met piano en werd op de ongewoon jonge leeftijd van elf toegelaten tot het Conservatorium van Parijs (CNSM), waar Jean Hubeau en Pierre Sancan zijn leraren waren. Hij verliet de CNSM op vijftienjarige leeftijd met vijf Premiers Prix.

Zijn favoriete jazzpartners zijn Michel Portal, Richard Galliano, Mino Cinelu en Louis Sclavis. Jarenlang werkte hij als muzikaal leider aan de shows van Ute Lemper, Lambert Wilson en Julia Migenes.

Tegelijkertijd blijft hij optreden als klassiek solist en dirigent. Als kamermusicus speelt hij met het Ysaÿe Quartet, Michel Portal, de cellisten Sonia Wieder-Atherton en Ophélie Gaillard (met laatstgenoemde nam hij voor Ambroisie het complete oeuvre van Fauré op voor cello en piano), de violist Guillaume Sutre en de altviolist Miguel Da Silva (met wie hij werken van Max Bruch opnam voor TransArt Live). Bruno Fontaine kreeg de Sacem Grand Prize for Film Score Writing, als waardering voor zijn carrière als componist. 

Speelt in