Jurre Koopmans

Deelnemer concours

Jurre Koopmans (2002) begon toen hij 6 jaar was aan zijn eerste cellolessen bij Wiesje van Eersel. Op zijn negende deed hij toelating bij de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium, waar hij 8 jaar les kreeg van Lucia Swarts. Ook maakte hij deel uit van het Atheneum Kamerorkest. In 2020 begon hij aan zijn bachelor op het Koninklijk Conservatorium bij Larissa Groeneveld. In juni 2014 was hij finalist van het Koninklijk Concertgebouw Concours. Eén jaar later kreeg hij een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours. Op datzelfde concours won hij in 2017 op de regionale finale de tweede prijs, de Donemus Prijs voor de vertolking van het moderne werk en de Madurodam Masterclass Prijs. In 2021 won hij de eerste prijs tijdens het Britten Celloconcours. Jurre ontving masterclasses van  Dmitri Ferschtman, Jeroen den Herder, Anastasia Kobekina, Harro Ruijsenaars en Michel Strauss.

Sinds 2017 maakt Jurre deel uit van het Viride Kwartet. Samen met Victor Su (piano) vormt Jurre een duo waarmee hij regelmatig kamermuziekconcerten geeft. 

Jurre Koopmans speelt op een cello van Thomas Meuwissen uit 2008 en met een strijkstok van Emil Werner (ex Frieda Belinfante), beide beschikbaar gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Speelt in