Daniel Laveille

Tapdance

Daniel Leveillé (Genève) begon op 5-jarige leeftijd met tapdanslessen, en studeerde deze vorm van dansen 7 jaar lang bij Pete Daniel. Daarna volgde hij lessen bij Fabrice Martin, in Lausanne (Zwitserland). Op 10-jarige leeftijd begon Daniel jazz- en balletlessen te volgen. Tien jaar lang volgde hij ballet, jazz, hedendaagse en moderne jazz en studeerde hij hiphop, latin, Ierse dans, lindyhop, salsa, piano, jongleren en judo. 

Daniel won de IDO Tapdans Wereldkampioenschappen in de categorie kinderen op 8-jarige leeftijd, en won tussen 2006 en 2013 nog zes gouden medailles in de junior en volwassen solo-categorieën. In tien jaar deelname aan de wereldkampioenschappen werd hij 16 keer wereldkampioen in verschillende disciplines. 

Sinds 2010 maakt Daniel deel uit van de Martin's Tap Dance Company, gevestigd in Lausanne, en treedt hij op in verschillende professionele tapproducties die door Europa toeren.

Since 2010, Daniel is a part of the Martin's Tap Dance Company, based in Lausanne, and performs in various professionnal tap productions touring Europe.

Tegelijkertijd is Daniel sinds 2018 medevoorzitter van de Zwitserse vereniging voor tapdans, Swissstap. In hetzelfde jaar richtte hij zijn eigen jazzensemble op, het Daniel Leveillé Trio, met Cédric Schaerer (piano) en Pierre Balda (contrabas).

Speelt in