Kiki Jaski

Tekst en regie

Kiki Jaski is een Nederlandse actrice en theatermaker. In 2007 studeerde ze als regisseur af aan de Toneelacademie Maastricht. Tijdens haar opleiding is ze al een aantal keer te zien in producties met medestudenten, zoals Brand, Joie de Vivre!, Cordelia spreekt, De vlekkelozen en De Mensenhater. Na haar opleiding staat Jaski regelmatig op de planken in voorstellingen als Alleen voor grote mensen (2006) en Vaders (2009) bij theatergezelschap BonteHond, De zwijnen (2009) bij Stichting Het Laagland, Rampentraining voor stewardessen (2011) en Death by PowerPoint (2013) bij Golden Palace en De reis van je leven (2013) bij Knoest.

Ook op televisie heeft ze een aantal keer gespeeld in de series Flikken Maastricht en Jonge Garde en in de korte film Sorry (2019).

In 2013 richt Jaski samen met haar echtgenoot Jan Groenteman het theatergezelschap Groenteman & Vrouw op. Groenteman heeft een achtergrond als muzikant en liedschrijver, dus ze vullen elkaar mooi aan. De voorstellingen die ze samen maken noemen ze zelf 'reality-revue, toegankelijk en rauw muziektheater over grote thema’s'.

Ze spelen in theaters en op festivals met hun voorstellingen Als je mij maar nooit vergeet (2013), Op zoek naar junkie Yamilla (2014), Broertje dood (2016) en Ik vertrek – de musical (2016).

Speelt in