Julia Hamos

Piano

Julia Hamos studeerde aan de Royal Academy of Music in London bij Christopher Elton en aan het Mannes College of Music inNew York bij Richard Goode. Momenteel studeert ze nog aan de Barenboim-Said Akademie in Berlijn bij Sir Andrass Schiffen aan de Kronberg Academy.

In 2021 werkte ze samen met Daniel Barenboim in een reeks gefilmde masterclasses over Beethoven-solopiano en strijksonates. Ze verdiepte zich ook in György Kurtág's 8 Pieces, Op. 3 samen met de componist in het Budapest Music Center. 

Ze is de winnaar van de Sterndale Bennett Prize for Romantic Music aan de Royal Academy of Music en de Fidelman Prize for Contemporary Music van de Mannes School of Music in New York en won de Grand Prix van de International Virtuoso Competition in New York City.

Gepassioneerd door het verkennen van de dynamiek tussen student en docent, gaf ze van 2017-2019 les aan de 92nd Street Y School of Music in New York. Ze krijgt ook nieuwe inzichten door nauw samen te werken met andere kunstvelden, wat resulteert in samenwerkingen met de Martha Graham Dance Company, het New English Ballet Theatre en de New School's Drama Division.

Speelt in