Laurence Gaudreau

Deelnemer concours

Laurence Gaudreau (1996) is een Frans-Canadese celliste die momenteel bij Jeroen den Herder aan het HKU Conservatorium haar masteropleiding afrondt. Ze speelt ook voor het Flare Kwartet, wat erop gericht is nieuwe muziek, wereldmuziek, en andere muziek die doorgaans minder aandacht krijgt meer bekendheid te geven. Zo geeft ze ook uitvoeringen in elektronische muziek, folk, hiphop en tango. In 2021 schreef ze samen met zangeres Isabel Pronk de tango-opera Her Solioquy, die de pitchcompetitie van het Grachtenfestival 2022 en de Publieksprijs van het Café Theater Festival Rotterdam won.

Laurence studeerde bij Denis Brott en Carole Sirois aan Conservatoire de musique de Montréal, waar ze in 2020 afstudeerde. Ze heeft ook met Véronique Lacroix nauw samengewerkt op het gebied van nieuwe muziek. In de afgelopen jaren heeft ze deelgenomen aan masterclasses bij gerenommeerde cellisten als Emmanuelle Bertrand, Colin Carr, Paul Marleyn, Hans Jorgen Jenson, Yegor Dyachkov and Alexander Rudin. 

Om haar vaardigheden verder aan te scherpen heeft ze deelgenomen aan verschillende zomerfestivals, waaronder the Domaine Forget Academy, PRISMA (Canada), de Internationale Holland Music Sessions, en de Berlijn Opera Academie 2021.

Speelt in