Otto Tausk

Dirigent

Otto Tausk studeerde viool bij Viktor Liberman en István Párkányi en orkestdirectie bij Jurjen Hempel en Kenneth Montgomery. Hij vervolgde zijn studie bij de Litouwse dirigent en pedagoog Jonas Aleksa aan het conservatorium van Vilnius.

Tausk was van 2001 tot 2007 vaste dirigent van het Ensemble MAE. Daaraan voorafgaand was hij vier jaar lang assisistent-dirigent van Valeri Gergiev bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Tausk maakte zijn debuut als invaller voor Gergiev bij diens orkest van het Mariinskitheater tijdens het Gergiev Festival in 2003. In 2004 maakte Tausk zijn debuut bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest .

Van 2007 tot  2012 was Tausk chef-dirigent van Holland Symfonia. In 2012 maakte hij zijn debuut bij zowel het Koninklijk Concertgebouw Orkest als het Los Angeles Philharmonic, In juni 2006 leidde Tausk een productie van De Nederlandse Opera van de première van de opera After Life van Michel van der Aa, de opening van het Holland Festival van dat jaar.

Per 1 juli 2018 is Tausk chef-dirigent van het Vancouver Symphony Orchestra. In september 2020 werd zijn contract verlengd met vier jaar. Tegelijk werd zijn benoeming (per direct) bekendgemaakt tot chef-dirigent van Phion, het fusieorkest van Het Gelders Orkest en het Orkest van het Oosten. 

 

Speelt in