Ragazze Quartet

Met spraakmakende programma’s heeft het Ragazze Quartet zich ontwikkeld tot een van de meest frisse en toonaangevende stemmen in de klassieke muziek. In innovatieve programma’s gaat het de samenwerking aan met de meest oorspronkelijke stemmen in theater, dans en literatuur. Met optredens die appelleren aan alle zintuigen, slagen ze erin een publiek te winnen voor de rijke klassieke muziektraditie. Zo enthousiasmeren ze zowel de doorgewinterde luisteraar als de nieuwkomer voor het strijkkwartetrepertoire van vroeger en nu. 

Ragazze werkt graag samen met jonge musici en theatermakers evenals met toonaangevende organisaties als NDT, het Kronos Quartet, Orkater en het Holland Festival. Daarnaast is het kwartet sinds 2017 artistiek leider van festival September Me in Amersfoort. In 2017 won Ragazze de Operadagen Rotterdam Award voor '..hun eigenzinnige muziektheatrale benadering, hun maatschappelijke engagement en het gemak waarmee ze buiten hun traditionele vakgebied durven te denken', aldus de jury. 

Ragazze is vaste artiest bij het label Channel Classics en bracht daar al vijf bekroonde  cd’s uit: Vivere, Česko, FourFourThree, Spiegel en Bartók Bound. 

Rosa Arnold en Jeanita Vriens-van Tongeren - viool

Annemijn Bergkotte - altviool

Rebecca Wise - cello

Speelt in