In samenwerking met Musicians without Borders en Sounds of Palestine komt celliste en community worker Fabienne van Eck met acht Palestijnse cellistjes naar het festival. Zij gaan meespelen in het Hello Cello Orkest (zaterdag 20 oktober 15.30 uur Grote Zaal). Musicians without Borders is ook betrokken bij het jeugdorkest Armonia Cuscatleca, een muziekproject midden in een door bendes geterroriseerd gebied in El Salvador. Initiatiefnemer Pablo Mendez Granadino komt met zes cellistjes uit dat orkest naar de Biënnale om ook mee te spelen in het Hello Cello Orkest.  

Meer horen over het werk van Fabienne van Eck en Musicians without BordersKom naar Let’s Talk: The Power of Music’ op zondag 21 oktober om 15.30 in het Bimhuis. 

Opgericht in 1999 door geëngageerde musici organiseert Musicians Without Borders muziekprojecten in conflictgebieden en ontwikkelt samen met lokale musici en organisaties muziektrainingen die een uitweg kunnen bieden uit wanhoop en ellende. Gebaseerd op succesvolle ervaringen met meerjarige projecten in de Balkan, het Midden-Oosten, Latijns-Amerika en Centraal-Afrika heeft Musicians Without Borders trainingen ontwikkeld die musici wereldwijd de mogelijkheid bieden hun talenten in te zetten voor vrede en sociale rechtvaardigheid.

Met wekelijks muziekonderwijs voor kinderen zorgt organisatie Sounds of Palestine voor langdurige sociale verandering. Honderden kinderen in Ayda, Dheisheh en al-Azzeh vluchtelingenkamp in en rond Bethlehem leren niet alleen muziek te waarderen maar ook te spelen. Ze krijgen meerdere dagen per week les in muziektheorie, leren instrumenten bespelen (ook in een orkest), volksdansen en zingen in een koor. Op dit moment volgen 100 kleuters de workshops en zitten er 135 kinderen in het naschoolse trainingsprogramma. Meer informatie: