De Cello Biënnale wenst u fijne feestdagen en een voorspoedig 2018 met veel schitterende muziek!

Giovanni Sollima, artist in residence van de komende Cello Biënnale, speelt voor u samen met Amsterdam Sinfonietta zijn arrangement van Leonard Cohen’s Hallelujah als een nieuwe Christmas Carol (opname Sneak Preview 10 november jl.).

In het nieuwe jaar staat de Cello Biënnale 2018 in het teken van een heuse kerstgedachte. Muziek kan woorden geven aan onze diepste gevoelens en verbindingen maken over alle geografische, historische en religieuze grenzen heen. Muziek troost, geeft hoop en brengt mensen tot elkaar. Elke muzikant kent die kracht. De Cello Biënnale 2018 ontvangt straks een aantal bijzondere musici die de kracht van muziek inzetten om de wereld een beetje mooier te maken.

Artist for peace

De ambassadeur bij uitstek van dit ideaal is de wereldberoemde gamba-speler en oude-muziekspecialist Jordi Savall. Hij brengt al zijn leven lang musici uit allerlei culturen samen op het podium en laat met oude muziek uit die culturen zien hoe dicht we bij elkaar staan, waar we ook vandaan komen.
Savall: “Als musici hebben we het geluk het belangrijkste instrument voor empathie en hoop in handen te hebben”.
Jordi Savall werd in 2009 door de UNESCO uitgeroepen tot ‘Artist for Peace’.

Jordi Savall is tijdens de komende Cello Biënnale maar liefst vier keer te horen. ‘s Morgensvroeg gaat hij een Bach suite spelen in de serie Bach & Breakfast, hij geeft een masterclass, hij speelt zijn befaamde programma Tous les Matins du Monde en presenteert tenslotte met Hesperion XXI en met musici uit het Midden-Oosten het programma Ibn Battuta, genoemd naar de14e eeuwse Arabische ontdekkingsreiziger.

Op 20 maart wordt het volledige programma bekendgemaakt en start de kaartverkoop van de zevende Cello Biënnale Amsterdam. 18 – 27 oktober 2018, Muziekgebouw en Bimhuis.