Het Hello Cello Orkest Groningen is op zoek naar kinderen van statushouders en Nederlandse kinderen uit groep 5, 6 en 7 die graag cello willen leren spelen. Door samen muziek te maken wil Hello Cello de kinderen een manier bieden om elkaars culturen beter te leren kennen en zich via de muziek te uiten. En dat niet alleen. Uiteindelijk wordt er toegewerkt naar een concert in het Muziekgebouw Amsterdam tijdens de Cello Biënnale in oktober 2020. Meedoen? Kom dan op

zaterdag 11 mei tussen 10.30 en 12.00 uur naar de Lutherse Kerk, Haddingestraat 23 in Groningen, voor meer informatie en natuurlijk om de cello even uit te proberen.

Gratis proeflessen

Meespelen met het Hello Cello Orkest in de Grote Zaal van het Muziekgebouw Amsterdam samen met 160 andere jonge cellisten. Natuurlijk gaat hier wel een heel traject aan vooraf. Kinderen van statushouders en Nederlandse kinderen tussen de 8 en 11 jaar uit Groningen kunnen eerst in vier gratis proeflessen uitproberen hoe het is om de cello te leren bespelen. De kinderen die daarna doorgaan krijgen in totaal 40 lessen van de Syrische celliste en zelf statushouder Karoun Baghboudarian en de Nederlandse celliste Alexandra Vierkant.

Aanmelden

Wil je meedoen met het Hello Cello Orkest Groningen? Meld je dan aan voor de informatie-ochtend op zaterdag 11 mei 2019 via deze link. Deze ochtend kom je alles te weten over het project en hoe je mee kunt doen. Uiteraard kun je ook de cello even uitproberen en staat er iets lekkers voor je klaar.

Cello Biënnale Amsterdam
Het Hello Cello Orkest Groningen is een initiatief van de Cello Biënnale Amsterdam (22 t/m 31 oktober 2020) en wordt mede mogelijk gemaakt door Eleven Floawers Foundation en het Jeugdcultuurfonds Groningen. In 2018 vond er van dit project al een pilot plaats met de naam ‘De Cello als Welkom’. Kinderen van statushouders en Nederlandse kinderen van de Borgmanschool in Groningen kregen cellolessen en gaven een concert tijdens de Hello Cello Dag in Zwolle.