Maandenlang was de toekomst van de achtste editie van ’s werelds grootste cellofestival door corona onzeker. Maar dankzij extra hulp van begunstigers, extra middelen van de overheid, de samenwerking met de NTR die het hele festival gaat streamen en de uiteindelijke verruiming van de coronamaatregelen gaat de Cello Biënnale Amsterdam van 22 t/m 31 oktober 2020 door.

Het programma wordt zo veel als mogelijk gepresenteerd zoals dat vóór corona is bedacht: met concerten, muziektheater, masterclasses en het Nationaal Cello Concours door musici, ensembles en orkesten uit alle werelddelen. Er zijn kleine aanpassingen. De concerten zijn wat korter, de avondconcerten klinken twee keer en de randprogrammering verplaatst zich naar buiten. Alles uiteraard binnen de richtlijnen van het RIVM, want gezondheid staat voorop.

Start voorverkoop voor Vrienden van de Biënnale: 20 augustus 2020
Start kaartverkoop: 27 augustus 2020

Het thema van deze editie is The Cello Takes Over!, waarin de cello muziek speelt die nooit voor cello werd gecomponeerd.

Wie gaan er allemaal komen? Kijk mee naar de videoboodschappen van bijna alle cellisten die er straks bij zijn. Aan het eind van het filmpje zie je alle cellisten van aankomend festival op een rij.