Pianiste Rosalía Gómez Lasheras heeft ongelukkigerwijs  een  vinger gebroken. Het herstel van deze breuk duurt minimaal een maand. Hierdoor moet zij haar aankomende concerten, waaronder de concerttournee met de prijswinnaars, helaas annuleren. Rosalia vindt het verschrikkelijk, maar er is geen andere optie. We wensen haar sterkte en spoedig herstel.

Een groot geluk bij een ongeluk is dat Daniël van der Hoeven, de vorige winnaar van de YPF Piano Competition (2010), het programma van Rosalía in zijn geheel kan overnemen. Het programma blijft hierdoor ongewijzigd. Ook kunnen de concerten in Den Bosch, Ede en Utrecht gewoon doorgaan.

Inleiding op het concert
Voorafgaand aan het concert op 22 mei bent u vanaf 19.30 uur welkom in het Muziekgebouw aan 't IJ bij de inleiding op het concert. Musicoloog Alexander Klapwijk gaat in op de plaats die de viool, cello en piano als de drie koningen van het rijk der muziekinstrumenten innemen. Wat maakt deze instrumenten nou zo bijzonder geliefd? En wat zijn de uitdagingen voor de spelers? En als ze samenkomen, waar moet je dan op letten? Drie kapiteins op één schip, hoe hou je dan de koers?

Lees verder …