Aanstaande zondag 21 juni organiseert Splendor Amsterdam, samen met bevriende musici en Canvansopde7e, een muzikale marathon voor Musicians without Borders: de organisatie van musici die in (voormalig) conflictgebieden de kracht van muziek inzet om verschillen te overbruggen, mensen met elkaar te verzoenen en trauma’s te helpen verwerken.

Een grote stoet van geweldige musici gaat 1004 minuten muziek maken voor Musicians without Borders. Ze beginnen om 5.19 uur met ‘Die Sonnenaufgang’ van Haydn op de bovenste verdieping van het Volkshotel aan de Wibautstraat in Amsterdam en gaan dan verder in Splendor. De hele dag is rechtstreeks te volgen via Radio 4.

Kom om 09.00 uur naar Splendor om cellist Jan Bastiaan Neven Bach te horen spelen. En onze “eigen” Lidy Blijdorp, laureaat van het Nationaal Cello Concours, speelt om 10.15 uur de Kodály solo cello sonate en om 11.15 uur samen met Jellantsje de Vries (viool) en Marieke Schut (hobo) werken van Haydn en Kate Moore.
Cellist Joachim Eijlander is tussen 16.30 en 18.00 uur te gast bij het NPO Radio 4 programma Diskotabel dat live uitgezonden wordt vanuit Splendor.

Klik hier om verder te lezen en te zien hoe u kunt helpen!