Open menu
twitter facebook facebook email English
Hello Cello heeft succes!

Hello Cello heeft succes!

01-06-2017 Hello Cello is het educatieve programma van de Cello Biënnale. Hello Cello promoot klassieke muziek en de cello op onder andere basisscholen. Het project De Bestorming is daarvan een belangrijk onderdeel. Voorafgaand aan het festival worden in Amsterdam basisscholen ‘bestormd’ door de acht cellisten van Cello8ctet Amsterdam. Een dag lang staat de hele school in het teken van de cello en tijdens de Biënnale komen de kinderen vervolgens naar het Muziekgebouw om een concert van het Cello8ctet mee te maken.
In 2016 werd onder andere basisschool De Regenboog bestormd en dat blijkt groot effect te hebben gehad. Leerkracht Suzanne van Lier stuurde ons onlangs dit mailtje:

"Ik wilde jullie vertellen wat de gevolgen zijn van De Bestorming op de Regenboog. 
Inmiddels hebben twee jongens wekelijks celloles bij mij en collega Yersica is in januari begonnen. Daarnaast ben ik nu met een groep van 5 kinderen een projectje gestart waarin we 10 keer met elkaar werken. Heel erg leuk en inspirerend.
En dan: dit jaar is "muziek op onze school" het thema van het kunstonderwijs. In de week van 8 mei is de projectweek in het kader van muziek. Deze week sluiten we af met een optreden van het schoolorkest. Dit orkest bestaat dit jaar voor de helft uit cellisten!"

De Bestorming 
komt tot stand in samenwerking met OORkaan en het Prinses Christina Concours. In 2018 wil de Cello Biënnale De Bestorming niet alleen op Amsterdamse scholen organiseren, maar ook op basisscholen in vier andere steden.

Hoofdbegunstigers

Subsidiënt

Fondsen

Partners

Sponsoren

Mediapartners