Open menu
twitter facebook facebook email English
Cello & Film

Cello & Film

18-08-2014 In samenwerking met het EYE Film Instituut organiseert de Cello Biënnale het mini-festival Cello & Film. In de week van 14 t/m 21 september zijn er verschillende evenementen die de cello met film combineren. Er zal live muziek zijn, performances, premières en bijzondere gasten. Stille films uit de collectie van EYE worden live begeleid door cellomuziek, concerten voor films en op zaterdag 20 september een première van 'Mongools Goud' (Doebele, 2014) waarin Ernst Reijseger op zoek gaat naar het witte goud, het perfecte paardenhaar voor zijn strijkstok. Zie www.eyefilm.nl/cello voor meer informatie.

Het festival wordt afgetrapt door de documentaire Het Geheim van Boccherini (Bijlsma, 2008) op zondag 14 september. Daarna zal de laatste stille van film van Hitchcock, Blackmail (1929), begeleid worden door Trio Made In Amsterdam, bestaande uit Annie Tangberg, Bonno Lange & Jörg Brinkmann. Biënnale cellist Örs Koszeghy zal een speciaal programma spelen op dinsdag 16 september. Een uitdagend en afwisselend programma van experimentele muziek en film. NCC 2006 winnaar Joris van den Berg zal woensdagavond 17 september een concert spelen met veel Tsjechische muziek met begeleiding van zijn pianist Martijn Willers voorafgaand aan Kolya (Sverak, 1996).

Op zaterdag 20 september een première van Mongools Goud (Doebele, 2014) waarin Ernst Reijseger op zoek gaat naar het witte goud: het perfecte paardenhaar voor zijn strijkstok. Deze zaterdag zal geopend worden door Werner Herzog's Cave of Forgotten Dreams (2010) in 3D vertoond worden. De soundtrack werd geschreven door Ernst Reijseger. Het festival wordt afgesloten door NCC 2008 winnares Amber Docters van Leeuwen die de stille film Die Teufelskirche (Mierensdorff, 1919) van muziek voorziet met cello en elektronica op zondag 21 september.  

Voor kaarten en het complete programma zie www.eyefilm.nl/cello http://www.eyefilm.nl/cello

Hoofdbegunstigers

Subsidiënt

Fondsen

Partners

Sponsoren

Mediapartners