Open menu
Hello Cello!Hello Cello OrkestHello Cello DagenDe BestormingKleuter- en kinderconcertenWorkshop: Maak Muziek! (8+)
twitter facebook facebook email English

Hello Cello Orkest

-- De groepen zitten vol en de inschrijvingen zijn gesloten --

Het Hello Cello Orkest is een project voor jonge celloamateurs van alle speelniveaus. Honderdveertig cellospelende kinderen en jongeren uit heel Nederland tot en met 18 jaar doen mee. In vier regio’s in het land worden voorbereidende repetities gehouden waar de componist (in 2016 Oene van Geel) en een aantal jonge conservatorium cellisten de speciaal voor het orkest gecomponeerde muziek repeteert. Allemaal ter voorbereiding van het optreden tijdens de Biënnale in de Grote Zaal van het Muziekgebouw aan ’t IJ. Als het zover is, wordt de zaal op stelten gezet die overvol is met vaders en moeders, broertjes en zusjes, opa’s en oma’s en vriendjes en vriendinnetjes uit het hele land.

Zaterdag 22 oktober 2016 zal het Hello Cello Orkest zijn grande finale laten horen in de Grote Zaal van het Muziekgebouw aan ’t IJ.
 

Repetitieschema Hello Cello Orkest 2016
Gevorderden: Groepen 1A en 1B
Gemiddelden: Groepen 2A en 2B
Beginners: Groepen 3A en 3B

Zaterdag 22 oktober 2016 dagschema     
12.15u-12.50u ontvangst gevorderden en gemiddelden (1A, 1B, 2A, 2B)
13:35u-14:35u repetitie gevorderden en gemiddelden 
13:45u-14:15u ontvangst beginners (3A en 3B) 
15:10u-15:40u repetitie met iedereen
16.15u concert

Ontvangst is helemaal beneden in de buurt van de kassa. 
meenemen: celloplankje, evt. boterham ( kleine versnapering en iets te drinken wordt voor gezorgd)
Kaartjes reserveren is niet mogelijk en de toegang is gratis.

Voor vragen over het Hello Cello orkest kunt u terecht bij: felicia.dercksen@cellobiennale.nl

Bladmuziek en audio
Wil je de bladmuziek en audio voor het Hello Cello Orkest downloaden? Klik dan op de afbeelding hieronder (circa 20 mb):
Oene en Emile leggen uit!
Klik op de filmpjes hieronder voor de uitleg over het Hello Cello Orkest 2016 door Oene en voor de Tips van Emile voor het oefenen!Het Hello Cello Orkest door de jaren heen:
MKCO 2008: klik hier
MKCO 2010: klik hier
MKCO 2012: klik hier
Hello Cello Orkest 2014: klik hier


 

Verslaggever worden?
Wil jij verslaggever worden van het Hello Cello orkest? In elke regio zoeken we twee cellisten die reporter worden van de belevenissen in het Hello Cello Orkest van het begin tot het eind. Je kunt iets schrijven of een filmpje maken, andere deelnemers interviewen, wat je maar leuk vindt. De resultaten worden in overleg met de redactie van de Cello Biennale geplaatst op de site. Aanmelden kun je bij felicia.dercksen@cellobiennale.nl.

Componist Oene van Geel heeft dit jaar het stuk Hello Cello geschreven. De muziek kun je nu alvast inkijken samen met je docent, zodat je goed kunt overleggen welke partij voor jou het beste is. De solist in Hello Cello is Emile Visser. Zowel Oene als Emile spelen al bijna 20 jaar samen in het fantastisch swingende ZAPP4 strijkkwartet. Zie voor hun muziek: www.zapp4.com Ook in Hello Cello zullen noten en improvisatie een rol spelen.
 
De inschrijving start op 15 april. Per groep zijn er een vast aantal plekken beschikbaar. Indien dit bereikt is, zal voor die groep de inschrijving sluiten. Kosten zijn €17,50 per deelnemer, contant te betalen bij Felicia Dercksen voorafgaand aan de eerste repetitie.

Alle cellisten t/m 18 jaar zijn welkom, mits je één van de partijen kunt spelen. Het orkest is ingedeeld in drie groepen, elke groep kent twee verschillende partijen:
  •        Groep 1 gevorderden
  •        Groep 2 gemiddeld
  •        Groep 3 beginners 


Naar het avondconcert!
Deelnemers mogen, nadat het Hello Cello Orkest concert is geweest, dezelfde avond naar het concert Fantasia para Violonchelo y Flamenco voor maar €10. Het avondconcert Fantasia para Violonchelo y Flamenco is een bijzonder concert in samenwerking met Flamenco Biënnale Nederland en begint om 20:15u in de Grote Zaal van het Muziekgebouw aan ’t IJ. Je kunt met 2 begeleiders komen, voor het gereduceerde tarief van €29,50 pp. (was €37,-) en evt. een broer of zus meenemen voor €10 pp. Maximum aan gereduceerde kaarten, inclusief jezelf, is 4. We hebben hiervoor 50 kaarten ter beschikking, wie het eerst hierop reageert zetten we op de lijst
.

-- update: er zijn geen kaarten meer beschikbaar voor het avondconcert --
 

Hello Cello Orkest

Hoofdbegunstigers

Subsidiënt

Fondsen

Partners

Sponsoren

Mediapartners