De Bestorming

De Bestorming Voorafgaand aan de Amsterdamse Cello Biënnale 2012 werden drie Amsterdamse basisscholen bestormd door de Speciale Eenheid van Cello8ctet Amsterdam. Deze dag zag er als volgt uit:

‘s Morgens in alle vroegte rijdt een vrachtwagen het schoolplein op. De laadklep gaat open en er springen acht cellisten uit… Een verrassingsoverval! Ze verspreiden zich over de school en maken overal muziek, in de gang, in klaslokalen, op het plein waar vaders en moeders hun kinderen uitzwaaien..
 
Deze vrolijke, overrompelende bezetting van de school door de cellisten zet de toon voor wat er verder die dag gaat gebeuren. Een hele dag lang bepaalt het Octet wat er gebeurt op school; van de muzikale overval op het schoolplein, de onderbreking en het overnemen van de les, de ontvoering naar de Classic Express , waar jonge musici van het Prinses Christina Concours de hele dag concertjes geven, tot aan de presentatie met alle klassen samen.
 
De scholen die bestormd werden: de Timotheusschool, de Ichtusschool en Basisschool de Zevensprong, alle drie in Amsterdam Nieuw-West.