Open menu
Concours ProgrammaDe jury Reglement Prijzen Prijswinnaars
twitter facebook facebook email English

Concours - Prijzen

Prijzen
Eerste prijs: EUR 8.000,-
Tweede prijs: EUR 6.000,-
Derde prijs: EUR 4.000,-
Aanmoedigingsprijs: EUR 2.000,-
Publieksprijs: EUR 1.000,-
Prijs beste vertolking opdrachtcompositie: EUR 1.000,-

Sena Cello CD Prijs
De Sena Cello CD Prijs stelt de concourswinnaar in staat een (debuut)cd te maken. De prijs wordt mogelijk gemaakt door Sena.

Start in Splendorprijs
De winnaar van het concours organiseert en presenteert een concert waar bij hij/zij zelf verantwoordelijk is voor zowel het programma, de publiekswerving als de financiën.
Bij Start in Splendor probeert de jonge cellist, ondersteund door musici van Splendor Amsterdam,  antwoorden te vinden op vragen als: wat wil ik vertellen met mijn programma? Wat moet mijn programma bieden om succesvol te zijn? Wie wil ik bereiken, wie is mijn publiek, hoe vorm ik een eigen achterban en hoe krijg ik die de zaal in? Hoe financier en organiseer ik mijn ambities en plannen?

Kronberg Academy Master Class Prize
Vanaf 2012 wordt het concours verrijkt met een nieuwe prijs, de Kronberg Academy Master Class Prize. Deze prijs stelt de drie finalisten in staat masterclasses te volgen in Kronberg in Duitsland op kosten van de Kronberg Academy. De Kronberg Academy is een strijkersacademie voor de coaching van internationaal toptalent, 20 jaar ontstaan vanuit masterclasses voor cello onder het patronaat van cellist Mstislav Rostropovitsj en Marta Casals-Istomin.

Solo concert met orkest
De Eerste Prijswinnaar krijgt een soloconcert met orkest aangeboden bij het Nederlands Philharmonisch Orkest of het Nederlands Kamerorkest.
 
En verder:
Aan de laureaten wordt een concertparcours aangeboden in verschillende series en festivals in Nederland.
Concours - Prijzen

Hoofdbegunstigers

Subsidiënt

Fondsen

Partners

Sponsoren

Mediapartners