Open menu
CBAContact & FestivalteamNieuwsbriefPartners & SponsorenVacaturesLocatiePers
twitter facebook facebook email English

CBA

De Cello Biënnale Amsterdam is een tweejaarlijks internationaal cellofestival, dat gedurende negen dagen een ultieme ontmoetingsplaats en bron van inspiratie is voor cellisten en andere muziekliefhebbers uit de hele wereld.
Tijdens de voorgaande edities van de Biënnale lieten vele Nederlandse en internationale cellomeesters een zeldzame variëteit aan stijlen en vaardigheden zien en horen.
Een belangrijk en inspirerend onderdeel van de Biënnale is het Nationaal Celloconcours. De jury hiervan wordt gevormd door een aantal internationale stercellisten, die ook tijdens de Biënnale optreden en masterclasses geven.
De Biënnale biedt een aangename mix van passieve en actieve deelname voor liefhebbers van muziek in alle vormen en stijlen met de cello als rode draad. De enorme publieke belangstelling in de voorgaande edities bewijst het succes van deze mix.
De aandacht van de schrijvende pers, radio en tv was steeds overweldigend.
De Cello Biënnale Amsterdam vindt plaats in het Muziekgebouw aan ´t IJ in Amsterdam. Naast de vele concerten, masterclasses en workshops die plaatsvinden in de zalen, is de hal met cello- en stokkenbouwers, uitgevers en informatiestands, een ontmoetingsplaats met een geweldige festivalsfeer.

Mission statement:
Onze missie is een cellofeest te creëren voor iedereen die zich wil laten raken door muziek. De Cello Biënnale Amsterdam wil eens in de twee jaar gedurende negen dagen de ultieme ontmoetingsplaats en bron van inspiratie zijn voor alle cellisten en andere muziekliefhebbers uit de hele wereld. De veelzijdigheid en kwaliteit van solisten en repertoire, de innovatieve concertformules en het aanstekelijke enthousiasme van cellisten en hun publiek, maken in onze visie de Cello Biënnale Amsterdam tot een zinderend festival, en een bezoek daaraan tot een indrukwekkende en onvergetelijke belevenis. Gelouterde professionals voelen zich evenzeer thuis als de spelers en luisteraars van de toekomst. Voor jonge musici is de Cello Biënnale Amsterdam een onmisbare schakel in hun muzikale ontwikkeling, vanaf de eerste kennismaking met het instrument tot de stap naar het internationale concertpodium. Ook het Nationaal Cello Concours, spannend en bezielend onderdeel van de Biënnale, kan daarin een belangrijke rol spelen.

 
Bestuur

Anton Valk 
Voorzitter

Janneke van der Wijk
Secretaris

Saskia Laseur
Penningmeester
CBA

Hoofdbegunstigers

Subsidiënt

Fondsen

Partners

Sponsoren

Mediapartners